SØRVAERGJESTEHUS

Storfiskens rike

Resa hit

Posted on 03 maj 2016 Kommentarer inaktiverade för Resa hit

Resa till Söröya

Att resa till Söröya kan man göra olika sätt.

Flyg – det går två flygavgångar om dagen Oslo-Hasvik (Söröya) med mellanlandning Tromsö. Det bästa är att ta morgonflyget från Oslo som landar i Hasvik 15:43. Från flygplatsen kan vi hjälpa er att organisera transfer med det lokala bussföretaget, pris ca 200 nok/person/väg (måste förbokas via mail). Transfer tar cirka 40 min och bussen brukar stanna vid matbutiken för inhandling av mat till första dagarna. Hemresan bokas Hasvik-Oslo med mellanlandning i Tromsö. För hemresan rekommenderar vi flygavgången 08:35. Biljetter bokas enklast på www.wideroe.no. Det lönar sig att boka i god tid, ju tidigare desto lägre priser.

Det går även att flyga till Alta och hyra bil, sedan ta färjan från Öksfjord ut till Söröya. Ett bra alternativ med tillgång till bil om det finns intresse för sightseeing på ön eller fiske efter öring/röding på fjället.

Bil – den snabbaste vägen är via Kiruna – Finland – Kautokeino – Alta -Langfjordsbotten där färjan avgår. Det är bra att ringa dagen före och boka plats på färjan, men inget måste. Tidtabell till färjan hittar ni på https://snelandia.no/  eller på Snelandia i App Store. Sök från: Øksfjord ferjekai (Loppa) till: Hasvik kai (Hasvik) . Rekommenderat är att ta eftermiddagsfärjan, då ankommer ni lagom till incheckning på campen.